15 февруари 2012

Класическа музика за децата

За Коледа си подарихме енциклопедията на музикалните инструменти на издателство "Кибеа".

Оттогава детето все я иска и ни кара да му обясняваме кой инструмент кой е. Твърди, че иска да свири на фагот. :-) И понеже и на нас музикалните инструменти са ни интересни, много се зарадвахме, че Музикалното училище в София от миналата година организира Дни на отворени врати. Жалко, че научихме твърде късно и не успяхме за 12 февруари, но на 17 март мисля да отидем. Особено много ми харесва, че децата имат възможност не само да чуят, но и да видят отблизо и да пипнат различните инструменти. Дали ще позволят и на родителите...? :-)
В събота пък планираме да ходим на представлението "Вълшебната флейта" за деца в Операта. Да видим ще хареса ли оперното пеене на нашето момченце. :-) Преди време водихме братовчед му и той беше меко казано озадачен. :-)
Сутринта принтихме картинки за оцветяване с музикални инструменти оттук и оттук. Детето обикновено настоява да му печатам влакове и коли, но днес поиска фагот. :-)
Ако имате по-големи деца, на които ще им е забавно да научат за симфоничния оркестър, за създаването на музика или да чуят звука на различните инструменти, при Точица има линк към детската секция на сайта на Симфоничния оркестър на Сан Франциско - прекрасно забавление!

Няма коментари: