30 януари 2012

Като има толкова много сняг, човек трябва да се възползва от него по всички възможни начини. :-) Уикендът беше посветен точно на тази задача. В събота обикаляхме из Клисура насред страшен студ, но предвидливо въоръжени с термос с билков чай и кутия с ядки и стафиди. Ясен доста походи из снега, преди да се възкачи на бащините рамене. Миналата година пристъпяше из снега като котка - с лек ужас и отвращение - но сега вече не се страхува дори от сняг до кръста! :-)




В неделя пък с весели и вдъхновяващи приятели утъпкахме пързалка горе на поляната и се спускахме с шейни. Не знам защо с Иван все още нямаме истинска шейна, но ще се поправим - този чудесен стръмен склон не бива да се похабява! Кой знае, може след някоя година да се преселим другаде, където няма подобни блага! Добре че бяха милите съседи, които ни услужиха с тяхната шейна. Чудесна скорост развива, казвам ви. Но и подгъзниците се държаха добре.
Впрочем за мой кеф Ясето не се уплаши и от спускането с бързата шейна. Ще стане голям разбойник той, знам си го! :-) 


А след снежната веселба се скрихме вкъщи с билков чай и морковен сладкиш по рецептата на Ирина. Много е вкусен със заквасена сметана (по липса на крем сирене за глазурата). 
Хой, много практично пързалката да ти е точно над къщата! Дано сколасаме да си купим една свястна шейна, преди да се стопи снежецът.
Междувременно търся желаещи за снежен бой. 

2 коментара:

Magi каза...

Ех, че весело! Този сняг успя да събуди детското в нас! И аз тази година се радвам на зимата като дете :)

Чучулигата каза...

:-) Да, прекрасен е снегът!