30 декември 2013

Веселото плячкосване на подаръци

Вчера из двора ми с весели писъци тичаха деца и дърпаха пакетчетата, които висяха от дърветата. :-) Вариация на плячкосването, организирано от Пипи в ей тази книжка. Миналата година Ясен ме кара да чета тази история най-малко 15 пъти, а може би и повече, докато самата аз напълно се заразих от идеята за едно такова увеселение.
Ако не сте чели книжката, ето за какво става дума - Пипи Дългото Чорапче кани всички деца от малкото градче една вечер да участват в оплячкосването на коледната елха. В двора на Пипи расте голям бор, който тя е окичила със свещи, сладкиши и безброй пакетчета с подаръци. След като се подкрепят хубаво с торта и какао, децата се покатерват на бора и обират всичко. Междувременно Пипи осиновява едно кученце и се случват и други интересни и вълнуващи неща. Но най-вълнуващото за мен си остава естествено самото плячкосване.
Ние бор в градината нямаме, имаме една супер бодлива хвойна, така че реших да не буквоедствам, а да послушам Иван и да окачим пакетчетата по всички дървета в градината. Основно бяха по ябълката и по някои джанки, имаше и няколко на хвойната, на върбата пък изведнъж поникнаха банани. :-)
Подаръците представляваха шоколадови украшения за елха, курабийки, мандаринки, кесийки с монети, коледни свещи и украшения, а също и разни дреболии като например мъничко тефтерче и един голям кламер с мече на него. Достатъчно беше, за да се осигури забавлението на трите по-големи деца и техните родители. А Вихри не успя да се включи в брането на подаръци, но гледаше с интерес :-). И получи банан от върбата, разбира се.
После децата нахълтаха вътре да играят, при което откриха стар забравен пакет с бенгалски огън от детските ми години (как е оцелял, не ме питайте). Запалихме го, което предизвика паническото бягство на котката и веселите викове на дечурлигата. За капак си запалихме свещички на крушата и си обещахме догодина събитието да бъде още по-мащабно. :-)

Когато човек има деца, трябва да се възползва, нали? И да се вдетинява колкото си иска напълно безнаказано. :-)

Няма коментари: