16 декември 2013

Коледният календар

Тази година Ясен за пръв път има коледен календар. Обмислях какви ли не варианти, като се надявах на нещо по-простичко и лесно, но нали съм шантава, накрая измислих ето това:

Скелет от картонени рулца от тоалетна хартия, отпред парче от кашон с дупки, а фасадата е хартия, оцветена с пастели и водни бои. Цялото нещо има съвсем самоделен вид, но е шарено и весело. 


Всяка сутрин Ясен цъфва пред календара и проверява какво има зад съответното номерче. Подаръците ги слагам предишната вечер, а и календарът е качен нависоко, за да не въвежда ближния (Ясен/Вихрен) в изкушение (да го скъса, пребърка, надраска или каквото там му хрумне). Идеята се радва на голям успех. :-) Догодина ще има и за Вихри, ама с друг дизайн. Проблемът на този календар е, че побира само малки подаръци и бележки с приятни коледни неща за правене. На няколко пъти оставяхме бележчици с указания къде са скрити подаръците (във фурната например :-)). Повечето са разни шоколадчета, тук таме по някой стикер, тефтерче, магнитче и една-две коледни дейности.

Няма коментари: