08 април 2013

Back home

Тъкмо навреме се прибрахме – изпреварихме студа. Включихме парното и се отдадохме на dolce far niente.
Изначалният план беше за Гърция на палатки с весели приятели, но аз настинах точно преди тръгването, а и прогнозите за времето някак не ни вдъхновиха много, така че палатките отпаднаха от плана. Мислихме за делтата на Марица и Дадя, мислихме, мислихме, докато ни се зави свят. Накрая Иван произведе хитрата идея изобщо да не ходим към Гърция, а да изследваме родните простори около Бургас и на юг към Странджа. Гениална мисъл (каквито в главата на моя мъж не липсват, хехе).
Прекарахме чудна седмица в гледане на птици и проучване на нови места! Това ни беше първото дълго пътуване с Вихренцето. Той от време на време беше малко скрибуцлив, но като цяло се държа прекрасно и нямаше вид да е силно потресен от скитническите пристъпи на родителите си.
Ясен преди известно време претърпя пълна трансформация на тема къпане (преди – рев, вой, трагедия, а сега – вода му дай на диването) и постоянно ни врънкаше, че иска да ходи на море. :-) Освен непрекъснато настоява да го водим на интересни места. Не мога да си обясня тая работа. :-)
И тъй, когато успея да преборя планините от мръсни дрехи, които се издигат навсякъде из къщата, ще погледна и що за снимки сме направили от пътешествието, и ще разкажа де бяхме и какво преживяхме. :-)

П.П. Само да се изфукам – на Атанасовското езеро видяхме толкова щъркели, че и по 2000 мартеници да имахме, щяхме да можем да ги свалим всичките. :-) А, и да отбележа за бърдуочърската хроника – на 30.3.2013 се навършиха 10 години от първата ми птичарска разходка под водачеството на истински орнитолог. :-)

Няма коментари: