18 септември 2012

Bash Street Theatre

Тази година много исках да видя поне едно представление от Фестивала за уличен и куклен театър (тук е програмата). В неделя заради дъжда нищо не стана, а вчера през деня не успяхме, защото детето нанкаше сладко в новото си легло и сърце не ми даде да го събудя за представленията в 17 часа. Но вечерта се запътихме въодушевени към София. Замотахме се, докато хапнем по сандвич, после докато намерим мястото, така че изпуснахме началото. Но Bash Street Theatre веднага ни прикова вниманието. 


Представлението беше в стил "ням филм", много весело и свежарско. Заглавието е "Силен човек" и се разказва за трупа пътуващи артисти, които спешно си търсят заместник на техния силен човек. Около това има любов, преследване и страховити сцени - и разбира се много смях, музика и веселие -, а повече за сюжета има тук.



Особено много ни хареса музикалният фон - в типичния стил на немите филми от 20-те години на миналия век. Музиката е буквално един от героите в постановката. Композирана и изпълнена от Seamas Carey, акордеонист и пианист. Надникнете в сайта му, ако искате да чуете за какво става дума, там може да се слуша целият саундтрак.


Останахме много доволни от цялото нещо, а Ясен обяви, че театърът много му е харесал и иска пак да го водим. :-) Ето това беше желаният ефект. :-) Е, един от тях. :-)
Накрая беше задължително да се помотаем около пъстро осветените фонтани през НДК, за да може Ясето да си покара новата количка там. :-)


Беше много приятна вечер. Особено съм доволна, че успяхме да заведем Ясен на театър, защото той днес замина за няколко дни при баба си и дядо си на село и ще пропусне останалата част от програмата. Но ние с Иван сигурно ще гледаме още някое представление. Bash Street Theatre ще играят тази вечер пак от 20 часа при НДК. Препоръчвам! 

Няма коментари: