11 ноември 2012

This and that

Почти се преборих с камарата от бебешки дрехи, които имах за пране и гладене. Дете, можеш да идваш! Нищо, че още нямаш матрак на леглото – в нашето има достатъчно място за теб. Е, ако не реши брат ти също да намине – а той е като котките – колкото и голямо да е леглото, той може да го завземе цялото. А нашето всъщност не е от най-огромните.

Вчера с прискърбие и досада сложих кръст на Google Chrome, който се срина и ми затри 3 yearsworth of bookmarks – половината ми компютърен живот просто изчезна. Бекъп му е майката в този виртуален свят, бекъп, момиче! Добре, че е блогът, който както всичко друго около мен постепенно се превръща в архив. :-) Май трябва да му направя копие, преди нещо да му се е случило и на него.... Грррр, понякога е приятно да започнеш начисто, а понякога хич.

Днес наливах горещото мляко в буркани и един от тях каза „прас”, млякото се стече по шкафа, напълни чекмеджето с приборите и чекмеджето с подправките. Подскочих от ужас при вида на млечното езеро и получих поредната контракция. :-) Добре, че беше Иван, който с прекрасно самообладание се зае да отстранява щетите.

Машината за хляб още не е поправена, но ще бъде!!! Не мога да търпя вече тези ужасни хлябове, които купуваме – за три дни развиват мухъл, ако не ги оставя да изсъхнат – а тогава вече стават жилаво твърди и опасни за зъбите. Добре, че момчетата редовно пекат прекрасни содени питки! Ясен им прави очи и бузки и уши с топчета от тесто. Усмихва ме това момченце.

Изядохме първото тиквено ризото за сезона. О, не мога да повярвам как преди никак не обичах тиквите – как да не ги обича човек с прекрасния им цвят? Мммм, а колко бяха вкусни онези фусили с доматен сос и наденичка и парченца препечена тиква, които си ядох насаме преди няколко дни....Сега е ред на аленото цвекло! Обичам ноември. :-)

Няма коментари: