31 декември 2010

Looking back, looking forward

Последна публикация за тази година! Бре, кога мина!
Оня ден си преглеждах списъка с New Year's resolutions за тази година. Много нехарактерно за мен е да правя такъв списък, защото нивото на изпълнимост обикновено е депресиращо ниско. :-) Миналата Нова Година реших да пробвам какво ще стане, ако си запиша разни неща, които искам да направя през 2010. Е какво стана - ами това, че не само не съм изпълнила почти нищо, ами успях и да направя нещо голямо, което въобще не фигурираше в списъка. Пълен хаос, с две думи. Типично, биха казали някои. :-)
Сега погледът назад не е свързан с нещата, които е трябвало да направя, а с нещата, които се случват независимо от моите опити за планиране. :-)
Оня ден се взирах в личицето на нашия нов племенник (на месец и половина) и си представих нашето момченце - и то беше същото - мъничко, с неориентиран вид и привидно хаотични движения, леко като перце.



А сега, драги мои, ако го видите какво прави, няма да повярвате, че това е същото миличко момченце. Днес размахваше чука, опита се да счупи стъклото на библиотечния шкаф с дръжката на метлата и с най-сериозен вид имитираше как баща му си чисти зъбите с конец. Няма да изброявам всичко, на което е способен - само ще отбележа, че за разлика от едно време нито е неориентиран, нито движенията му са хаотични.



Друго нещо, което се случи независимо от моите планове беше, че си написах дипломната работа. С това годината се брои за успешна. :-)
Ама и други успехи отбелязахме групово и поединично!
Много съм доволна от преводаческата работа, която, макар малка по обем, беше страшно интересна.
Много си се радвам на напредъка в готварството. :-) Напоследък всичко е опасно вкусно. Освен туй започнахме да си печем сами хляба и да си квасим кисело мляко. А, да, и имаме кисело зеле. :-)
Ужасно съм доволна от градинарските занимания и резултатите от тях. То не бяха тиквички, краставици, домати, лук, чесън, тлъст босилек и разни други неща, за които не се сещам в момента. :-) А и цветята бяха чудесни! В правилното количество и разпределение.


Свиренето и музикалната просвета отбелязаха напредък. Меломанията е в разцвет по нашите земи. :-)

Четенето на книги също беше на ниво. Открих безброй ценности, например Туве Янсон.
По шляйския фронт се представихме задоволително, мисля, включително из Рила и по Тасос, а иначе къде ли не - по Банкя, Беренде, Кресна, Казанлък, Пазарджик, Беледие хан, Драгоман, Мирково, Малка Желязна, Горна Кремена, Жеравна, Русе....
Къщата придобива все по-приличен вид. От днес имаме пердета в кухнята. :-)


И още много неща. :-)
И въобще, ама въобще не възнамерявам да пиша за нещата, които не съм направила. Знам, че не е педагогично. :-)

Няма да поставям много цели за следващата година.
Искам да пиша повече в блога. И по-съдържателно. :-)
Искам да направя пътешествие в стария ми стил - с много приключения и влакови пътувания.
И ще изплагиатствам една цел от Бриджет Джоунс: I will purge house of all extraneous matter. :-)


И тъй, днес си заформихме чудесен край на годината. Опекох алфахорес,


а във фурната ни чакат чушки с боб и кисело зеле. След малко паля всички свещи и го удрям на празнуване, ама здравата! Като Карлсон! Искам да гърми и да се веселим! Босе-бисе-басе-бисе-бум! Тралала! И на 31 декември аз зеленце ще ям!
Босе-бисе-басе-бисе-бум!
Весело посрещане на Новата Година! И на всеки ден от нея! :-)

Няма коментари: